2008-08-25

Firefox 2 Major Update is op pad!

Vanaf dinsdag 26 augustus gaat Mozilla via "Application Update Service" het Major Update naar Firefox 3 aanbieden. Iedereen, die de recente versie Firefox 2.0.0.16 heeft, krijgt op gegeven moment de hieronder staande upgrade-notificatie te zien, of je roept deze via menu "Help > Op updates controlleren" op.
Firefox 3 heeft een aantal nieuwe functies, deze kan je hier lezen. Bijzonder interessant zijn de slimme adressbalk en de verbeteringen betreffende beveiliging en privacy.

De slimme adresbalk (Engels "smart location bar" of "awesome bar") verbetert het bekende systeem van bookmarks en favorieten door je eigen aangemaakte favorieten/bladwijzers en de url-geschiedenis in een SQL-database op te slaan. Vervolgens hoef je in de adresbalk alleen nog 3 of 4 letters van de Website in te tikken, en je krijgt meteen de héle url aangeboden.
Echter het uiterlijk van deze aangeboden links is een beetje wennen. Wie hier het oude uiterlijk van Firefox 2 terug wil, installeert de extensie met de naam oldbar.

Een Video-overzicht van nieuwe features in Firefox 3 (in het Amerikaans, gesproken van Firefox 3 driver Mike Beltzner) kan je hier bekijken.

No comments:

Post a Comment